5 Cara Chrome Mengubah Cara Kita Melayari Web

chrome

 

Jadi, Chrome berusia sepuluh tahun. Secara rasmi 'two-series'. Tidak lama lagi ia akan botak dan suaranya akan retak. Yang berkata, web browser Google telah banyak yang berlaku dalam sepuluh tahun. Ia keluar dari kepompong 'perlahan' dalam Perang Browser, dengan hanya1 peratus bahagian pasaran awal pelancaran, dan kini ia adalah pelayar yang paling digunakan di dunia, dengan sekitar 60 peratus bahagian pasaran. Kami fikir kami akan melihat semula beberapa cara yang menjadikan Chrome sangat dominan.

1.The Omnibox

Di awalnya, web browser hanya mempunyai satu kolum untuk memasukkan alamat web. Bagaimanapun, apabila Chrome dilancarkan pada tahun 2008, ia benar-benar cuba menekankan "antara muka pengguna yang bersih, mudah dan cekap," dan salah satu cara ialah menggabungkan kotak URL dan kotak carian menjadi satu. Ia juga menawarkan cadangan untuk carian, halaman teratas yang pernah anda lawati sebelum ini, halaman yang tidak anda lawati tetapi popular, dan banyak lagi ...

2. Mod penyamaran (Incognito)

Google tidak mencipta konsep ini. Safari Apple sebenarnya mempunyai cara Privasi Mode sebelum Chrome. Mod Inkognito ada sebab sesetengah orang masih merujuknya sebagai "Mod Lucah." Ia sebenarnya mempunyai lebih dari itu, termasuk menyemak laman web dan profil melalui third-party.

3. Kelajuan

Cabaran awal yang paling besar kepada Chrome bukan sahaja ia perlu pantas, tetapi sangat pantas. Terima kasih kepada beberapa kod yang sangat pintar, Google mendakwa enjin JavaScript V8 Chrome boleh memproses JavaScript sepuluh kali lebih cepat daripada Safari atau Firefox, dan dianggarkan 56 kali lebih cepat daripada IE7 Microsoft

4. Membuat web kurang menjengkelkan

Sangat mudah untuk mula mengatakan tentang berapa banyak web yang menyebalkan hari ini, tetapi kebenarannya adalah sebelum Chrome, keadaan lebih teruk! Seperti, ingat video auto-main? Chrome menjadikannya supaya anda boleh membisukan video tersebut secara lalai merentasi seluruh domain. Atau bagaimana dengan pop-up dan iklan sepanduk yang sangat menjengkelkan? Google memberikan laman web 30 hari untuk mematuhi satu set piawaian web, dan jika mereka tidak, maka Chrome akan secara automatik mula menyekat laman web tersebut.

5. Ia adalah pelayar pertama yang menjadi OS

Pelayar web kecil ini menjadi asas bagi keseluruhan sistem operasi. Firefox, IE, Safari, Opera ... tiada seorang pun boleh melakukan yang sama.  OS Chrome mendayakan Chromebook.

0
0
0
s2sdefault

© 2018 The Sites All Rights Reserved | Web Dev | Management