Pentingnya Laman Web Yang Pantas

web laju

Blog anda dipenuhi dengan artikel berkualiti yang memberi maklumat dan mendidik ttetapi jualan merudum. Para blogger membantu membawa membawa traffik baru ke laman web anda dan pengaruh sosial mengembangkan jangkauan anda. Anda telah melabur dalam reka bentuk laman web yang cantik. Walau bagaimanapun, bilangan jualan masih menurun, dan kadar bouncing anda sangat mengerikan. Apa yang sedang berlaku?

Jika anda melakukan semua yang betul dan masih gagal untuk menukar pembeli dan pelawat kepada pengikut, maka jawapannya mungkin aman web anda perlahan. Baca terus untuk mengetahui mengapa ia sangat penting untuk mempunyai laman web yang pantas.

Keperluan untuk kelajuan bukan sesuatu yang baru
Kembali pada tahun '90an, penyelidikan telah menunjukkan bahawa pengguna web mempunyai rentang perhatian yang singkat. Hampir 70 peratus responden dalam kaji selidik Pitkow dan Kehoe melaporkan bahawa ia "mengambil masa terlalu lama untuk memuat turun laman web," menjadikan kelajuan masalah yang paling banyak disebutkan untuk 'pelayar internet'. Apabila teknologi bertambah, begitu juga selera untuk memuatkan halaman lebih pantas. Seperti yang dikatakan Neilson Norman Group, "Pengguna web mahu masuk dan keluar dengan cepat."

Penyelidikan baru menunjukkan bahawa 90 peratus pengunjung akan meninggalkan laman web jika mereka perlu menunggu lebih daripada sepuluh saat untuk memuatkannya. Menurut penyedia perkhidmatan rangkaian penghantaran kandungan CDNlion, kelajuan optimum tidak lebih dari empat saat, walaupun beberapa kajian mencadangkan dua saat lebih dekat dengan harapan pengunjung hari ini. Sangat menakjubkan mendengarnya, beberapa saat dapat membuat perbezaan dalam 'menjaga' pengunjung di laman web anda atau mengarahkan trafik pergi pada kadar yang membimbangkan.

Setiap metrik yang boleh dikesan dipengaruhi oleh kelajuan laman web anda
Walaupun laman yang relevan merupakan isyarat utama untuk bot carian Google, kelajuan pasti faktor utama. Google kini mempertimbangkan "metrik kebolehgunaan" yang penting dan patut dipantau, jadi lebih penting untuk memberi tumpuan kepada memilih rakan kongsi hosting web yang boleh dipercayai daripada sekadar memenuhi tanda aras algoritmik, kerana jika anda memenuhi jangkaan pengunjung, anda akan memuaskan indek carian secara automatik. Jadi mengekalkan skor 80 pada laman web anda atau lebih, adalah kritikal untuk mencapai bahagian teratas atau 'first page' enjin carian.

Pengoptimuman laman web boleh menjadi proses try n error, seperti menggabungkan Script dan Stylesheet ke dalam fail tunggal dan kemudian menapis isu server yang merosakkan sistem. Google mendapati pentingnya kelajuan apabila mereka berubah bebanan 10 halaman kepada bebanan 30 halaman. Tambahan .5 kelewatan menghasilkan penurunan 20% dalam kedua-dua hasil dan lalu lintas iklan.

Kesabaran pengguna semakin berkurang
Ujian dalaman di Amazon mendedahkan bahawa setiap 100-mikrosecond peningkatan dalam masa beban diterjemahkan ke dalam penurunan 1 peratus dalam jualan. Bolehkah syarikat anda benar-benar mampu kehilangan hasil yang banyak? Pada tahun 1999, dua pertiga pengguna berpuas hati dengan kelajuan muat turun lapan saat atau lebih. Menjelang 2006, satu pertiga pelawat laman web meninggalkan laman web jika ia mengambil masa lebih daripada empat saat.

Jika anda tertanya-tanya bagaimana kelajuan laman web anda membandingkan perniagaan lain di web, lihat statistik berikut dari MOZ:

-Masa beban 5 saat: lebih cepat daripada 25% laman web
-Masa beban 2.9 saat: lebih cepat daripada 50% laman web
-Masa memuatkan 1.7 saat: lebih cepat daripada 75% laman web
-.08 saat masa beban: lebih cepat daripada 94% laman web

Memandangkan tiga daripada empat pengguna Internet tidak akan melawat semula laman web yang mengambil masa lebih daripada 4 saat untuk memuatkan dan pengguna telefon pintar purata akan meninggalkan laman sesawang selepas hanya 3 saat, menangani isu-isu yang merosakkan laman web anda adalah sangat penting. Jika anda mengabaikan keperluan untuk kelajuan, anda akan kehilangan pelanggan dan kadar lawatan ke laman web anda jatuh secara dramatik.

Adakah anda tahu bahawa kira-kira 80 peratus pembeli dalam talian menilai masa beban halaman pantas sebagai faktor yang paling berpengaruh dalam keputusan untuk meninjau kembali laman web? Dan kajian Akamai mendedahkan bahawa pembeli yang tidak berpuas hati lebih cenderung untuk mengembangkan pandangan negatif terhadap syarikat jika laman web lambat. Kedua-dua fakta sahaja menunjukkan pentingnya mencapai masa beban halaman terpantas yang mungkin untuk mengurangkan kadar lantunan dan meningkatkan peratusan keupayaan.

Setiap saat dari masa memuatkan laman web adalah kritikal melalui perspektif jualan
Google sedang mempertimbangkan pengalaman pengguna mudah alih semakin banyak kerana jumlah pengguna yang mengakses Internet bergerak terus meningkat. Masa untuk mengoptimumkan tapak web anda untuk peranti mudah alih kini. Laman Web perlahan tidak boleh lagi berlaku untuk model perniagaan abad ke-21, lebih cepat dapat diakses dan boleh dipercayai setiap kali dalam ekosfera dalam talian pantas.

Tetapi sentiasa ingat bahawa kelajuan adalah penting. Anda hanya mempunyai sebahagian kecil peluang untuk meyakinkan pengunjung baru bahawa laman web anda adalah layak untuk masa berharga mereka, jadi buatlah hitungan.

0
0
0
s2sdefault

© 2018 The Sites All Rights Reserved | Web Dev | Management