Apa Laman Web Perniagaan Anda Perlu Untuk Berjaya

bisness laman web

Sumber industri web menganggarkan bahawa jangka hayat laman web hanya kira-kira 3 tahun. Teknologi yang sentiasa berkembang, meningkatkan permintaan dan jangkaan pelanggan dan persekitaran kompetitif yang berterusan adalah sebab utama - tetapi akhirnya, perubahan adalah berterusan dalam permainan digital. Untuk laman web perniagaan bersaing dengan jayanya, ciri dan fungsi penting mestilah terkini.

Berikut adalah enam perkara yang anda miliki untuk memastikan laman web anda berjaya.

1. Reka Bentuk Web Responsif (RWD)

Mempunyai laman web responsif telah ditambahkan ke algoritma teras Google pada April 2015 untuk merebut '1st page'. Di industri laman web, ini perkara biasa, dan mempunyai reka bentuk laman web responsif mudah alih kini dianggap standard. Tetapi masih banyak laman web perniagaan di luar sana, masih menggunakan teknologi yang tidak responsif.

Pada tahun 2016, Google mengumumkan bahawa mereka bergerak aktif untuk membuat indeks mereka "Mobile-First". Ini bermakna laman responsif akan menjadi kandungan utama yang digunakan untuk ranking algoritma Google.

Mesej utama di sini ialah jika laman web anda masih belum responsif atau tidak 'mobile friendly', anda  sudah menjadi dinosaur dalam pertandingan merebut calon pelanggan anda.

2. Sistem Pengurusan Kandungan (CMS)

Sistem Pengurusan Kandungan meletakkan marketer dan kakitangan (bukan programmer) anda di posisi selesa untuk membolehkan kemas kini / penambahan / penghapusan yang konsisten dan mudah di seluruh laman web anda. CMS boleh menawarkan peranan dan membenarkan langkah SEO diurus dengan cekap.

Ringkasnya, CMS membuat pengurusan laman web anda lebih mudah, lebih cepat, dan kurang mahal supaya anda boleh menumpukan perhatian kepada perniagaan perniagaan anda. Dan pada tahun 2017, anda wajib menggunakan CMS.

3. Menyesuaikan SEO Asas (& Advanced)
Reka bentuk web "Search engine friendly" dicipta untuk pengguna dan memenuhi pelbagai keperluan pencarian dalam media sosial. Praktik terbaik SEO termasuk meta-tag yang betul, markup HTML, dan strategi pautan, serta inisiatif SEO yang berkembang seperti SEO tempatan, link ke laman sosial, dan Schema perlu 'intergrate' untuk laman web berfungsi dan berdaya saing.

4. Hosting yang bersesuaian
Penyesuaian hosting laman web perniagaan anda seperti  memandu 4x2 di dalam hutan. Kelajuan jalur lebar, keselamatan, 'traffic management', dan lebih banyak lagi yang disesuaikan untuk teknologi dan fungsi laman web - perlu dipadankan dengan infrastruktur hosting yang betul.

Petua Bonus: Untuk kekal berdaya saing - Dapatkan HTTPS, Secure Server, atau SSL.
 SSL yang baik membantu anda mendapat kedudukan di google yang lebih baik, dan menghilangkan kebimbangan keselamatan untuk bakal pelanggan anda ketika mereka melayari laman web anda.

5. Fokus Pengalaman Pengguna (UX)
Terokai seluruh laman web anda seperti anda adalah pelanggan anda. Dan pastikan ini adalah perjalanan yang paling menyenangkan yang akan mereka ambil. Keluarkan gangguan pada setiap laluan. Beberapa perkara kritikal untuk diperhatikan:

Kelajuan: Diketahui dengan baik bahawa laman web yang mengambil masa lebih dari 2 hingga 3 saat untuk dimuatkan, pengunjung akan meninggalkan website anda untuk pergi ke persaingan anda.

Ketahui personas pelanggan anda, supaya anda akan mengetahui keperluan mereka. Kemudian berilah mereka apa yang mereka cari, dengan cepat! Contoh-contoh ini mesti termasuk:

- Navigasi yang direka dengan mudah, mudah digunakan-navigasi & menu
- Ruang Carian "Search"
- Breadcrumbs
- Maklumat Hubungan - Nombor Telefon, alamat E-mel, Peta
-  (CTAs) 'Call To Action' yang lengkap untuk ke langkah seterusnya

6. Kandungan Kredibiliti
Hilangkan kerisauan untuk bakal pelanggan yang melayari laman web anda, pastikan untuk menawarkan dan memaparkan item kandungan yang membina kepercayaan dan memastikan keupayaan dan kredibiliti perniagaan anda. Contoh kandungan yang memenuhi tujuan ini termasuk:

-Kaedah bayaran yang terselamat
-Kajian kes
-Testimoni Pelanggan dan Ulasan
-Pengiktirafan Pencapaian yang diiktiraf - Siaran akhbar, Anugerah
-Pautan Profil Sosial dengan ulasan


Jadi - Kesimpunnya jika laman web anda berusia lebih daripada tiga tahun, lakukan semakan semula.

Diterjemah dari : Sumber

0
0
0
s2sdefault

© 2018 The Sites All Rights Reserved | Web Dev | Management